Бизнес форумите на водещата медия за недвижими имоти Imoti.net, част от

...
</TD
>Бизнес форумите на водещата медия за недвижими имоти Imoti.net, част от
Коментари Харесай

Въпреки високите цени в Русе, интересът към новото строителство продължава

Бизнес форумите на водещата медия за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, минаха сполучливо и показаха имотния пазар в Русе и Велико Търново. Бизнес срещите на тематика " Предизвикателствата пред пазара на парцели “ се организираха с дейното присъединяване на брокери на недвижими парцели и специалисти в региона на 4-ти и 5-ти април.

Силвия Тороманова част от Сиана недвижими парцели Русе, показа своите прогнози за новото строителство в крайдунавския град и разяснява, че ползата на русенци към жилищата ново строителство ще продължи и през 2023 година при опазване на тези високи ценови равнища, само че няма да има още повишаване.

По време на форума своето експертно мнение показа и Надежда Няголова от ЕРА Надежда. Според нея купувачите в Русе ще продължат да купуват парцели, тъй като желаят да живеят по-добре и на по-широко, а упованията за повишение на лихвените проценти по жилищното кредитиране не ги стресират.

Жилищното кредитиране в експертните срещи в Русе и Велико Търново очерта  доктор Николай Лазаров – шеф Управление на продажбите в Пощенска банка. Според него е разумно лихвените проценти по жилищното кредитиране да порастват, само че упованията са това да се случва последователно и с малко.

" Важно е семействата добре да преценят опциите си за обслужване на заем, тъй като класическо предписание е заем да се отпуска на клиент, който има стандарта да го обслужва, а не, с цел да покачва или поддържа стандарта си на живот “ – добави той.

Д-р Лазаров добави, че при съпоставяне на лихвените проценти за над 10 – годишни жилищни заеми у нас и в страните от Еврозоната прави усещане, че в България лихвите са измежду най-ниските. Една от главните аргументи е обвързването на българския лев с еврото и  положителната ликвидност на българските банки.

Двата бизнес форума предложиха на аудиторията и разбор за икономическия напредък, показан от Д-р Свилен Колев – зам. Председател на Националния статистически иститут. Експертът показа повече информация за демографската картина и показателите за продажби и цени на жилища, както и за междинната заплата и динамичността при заеми и ползване.

" Икономическият напредък в България е доста непосредствен до междинния за Еврозоната и страните от Европейския съюз, а прогнозите за криза у нас са пресилени. Негативни са данните от демографската картина, които демонстрират, че популацията у нас на възраст от 15 до 64 години е намаляло с 19% по отношение на преброяването преди 11 години. Броят на продажбите на жилища в края на предходната година отбелязва спад с към 23%. Русе и Велико Търново също следват тази наклонност “ –  разясни Колев, представен от rusemedia.com.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР